Hvorfor Kastrere?

Vi på Nebb og Klør er svært opptatt av at alle katteeiere skal ha en mulighet til å kastrere katten sin. Årsakene til dette er mange og de mest kjente  er for å hindre spredning av sykdommer og kattunger.

Hvorfor kastrere hannkatten?

En ukastrert hannkatt vil hele tiden være på jakt etter hokatter med løpetid, problemet i dag er at mange hokatter er kastrert så katten må bevege seg over lengre distanser, dette kan føre til at hankattene kan gå seg bort. I tillegg er han så fokusert på å finne en parringsdate er han mer sårbar for rovdyr og trafikk. Når katten finner en ukastrert hokatt er han ikke alene om henne. Slåssing som kan medføre skader er ikke unormalt.

En kastrert hannkatt vil holde seg hjemme rundt husveggene, han vil ha mer tid til pelsstell og risikoen for at han forsvinner blir mindre.

Vi anbefaler å kastrere hannkatten når han er 6 måneder.

Hvorfor kastrere hokatten?

En ukastrert hokatt vil før eller siden bli gravid og selv om det er mye kos med kattunger er det en stor oppgave å få gitt de bort. En hokatt kan bli gravid så fort som 3 uker etter at hun har fått kull så hun kan i løpet av en sommer få både 2 og 3 kull med kattunger.

Selv om det i dag finnes alternative behandlinger som p-piller til katt, vil det i det lange løp lønne seg å kastrere. Det er ikke nødvendig for hokatter å få et kull før den kastreres.

Vi anbefaler å kastrere hokatten når hun er 8 mnd.

Oppfordrer også å chippe katten din slik at det er lettere å finne eier om den skulle rote seg bort eller noe skulle skje.